Klere di Luna

Klere di Luna

Klere di Luna vertelt over Fehridia, een omlaag gevallen cabaretdiva die de hoer speelt en ’s avonds danst voor haar overbuurman.
Rachi, de overbuurman die een lulletje op het bedrijf is maar thuis laat zien dat hij eigenlijk precies weet wat hij doet.
Dat zijn overbuurvrouw Fehridia het slechter heeft dan hij, houdt hem op de been; hij realiseert zich niet dat zij het zelfde ervaart en zich sterkt met de gedachte dat haar buurman het slechter heeft dan zij.

Zij wonen tegenover elkaar maar speelden naast elkaar. In de kamer van Rachi 6 posters met beelden van zijn overbuurvrouw,toen nog als Diva. Deze posters gaan als ware filmkunst op een bepaald moment in gesprek met elkaar. Bij Fehridia verschijnen op de achterwand zo af en toe beelden van haar vader, als waren het haar gedachten of een derde aanwezige persoon.
De livemuzikanten met trompet, viool, harmonium en samples versterken het stuk verder en voeren je mee in deze vertelling over twee personen die een manier hebben gevonden om te overleven gedurende de dag, maar ’s nachts in hun kamer hun eigen echte wereld hebben gecreeerd en bij toeval met elkaar.
Opgevoerd in de Tetem te Enschede een mooie door Kalterflug omgebouwde lokatie en in Casa Rosso te Amsterdam. Deze tweede was een locatie wat als een oude jas om de voorstelling heeft gepast bij de 2 gegeven uitverkochte voorstellingen.
Op het podium staat een liveband die bestaat uit:

Jelle Smit: script, regie en piano
Sarita Marchesi: speelt Fehridia
Pieter van Terheijden: speelt Rachi
Anne Bakker: viool
Robert Bok: trompet

Vragen over de voorstelling:

Inhoudelijk:
Jelle Smit : jelle@kalterflug.nl

Productioneel:
Marcel Bok: marcel@kalterflug.nl 06-21872391